Fifty shades of grey

Ja, här skulle det vara en jättefin bild ut över sjön, helt och hållet med gråa toner avbrutet av lite vit snö. Men, tekniken ville inte. Sidan säger bara att bilden innehåller för många pixlar och inte går att ladda ner. Eftersom jag inte har den blekaste aning om hur jag ska åtgärda det så överlämnar jag det åt er egen fantasi. Den fåniga rubriken låter jag stå kvar.

 

Vi har fått snö, tung snö som gjord för att göra snögubbar och snöborgar med. Var är alla våra barnbarn? Vi har perfekt snö för barn här. Men det enda vi gör är att skotta bort den. Vi gör som vi brukar, tar varsin snösläde och hjälps åt. Det kändes inte riktigt bra att skotta fram en av snöslungorna… den andra står i tryggt förvar hos en av grannbönderna. Lite ironiskt är det att vi har två snöslungor, men ingen som fungerar. Livskamraten höll på och försökte laga en av dem förrförra sommaren men gav upp till slut. Undrar om jag ska föreslå att vi satsar på en helt ny i år. Om jag visste något om snöslungor så skulle jag beställa en åt honom.

Efter snöskottningen så tog jag fram fil och pressade två apelsiner. När jag pressade apelsinerna så fick jag en aha-upplevelse. Det kändes som att det var igår jag stod med apelsiner och skulle pressa dem. Men det var faktiskt förra vårvintern, vårvintern 2020. Just när vi fått kännedom om att det fanns ett Corona-virus. Vad har vi gjort under året? Inget som efterlämnat några större intryck tydligen om apelsinpressning är det som dyker upp i minnet.

Låt det vara som det är, dags att gå vidare. Vi ska plocka fram marschaller och vedkorgen, packa champagne, plastglas och grillkorv inför kvällens nyårsvaka. Det ska bli trevligt.

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Om ni vill så hörs vi 2021. Kram

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Associerar direkt: Apelsin= C-vitamin= nyttigt för hälsan.. etc…
  😀
  Hoppas ni har det bra bland all snö och att ni får en härlig nyårsafton!

  PS: Till våren blire säkert rea på snöslungor 😉 Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Läser just om ditt problem med att lägga ut bilder. Jag höll på bli galen, då samma sak hände mig. Höll på en hel dag, men nu vet jag hur man ändrar. Högerklicka på bilden, klicka där det står bara, redigera. Och däruppe till vänster finns en text, ändra storlek. Kicka på den så får du upp en ruta och där väljer jag, bildpunkter, och skriver in mått som är under 1500, typ 1490, på den övre, så ändras den undre automatiskt. Eller tvärtom, beror på om bilden är liggande eller stående, tror jag. Sedan spara och då kan du ladda upp den. God fortsättning på den nya 2021!

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Men, oj du underbara människa, som kan hjälpa mig med detta med för stora bilder! Tack, nu vet jag hur jag ska göra. Kram till dig och din familj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.