Snövarning

I morse tittade jag på TVn och ryste över de reportrar som stod och rapporterade om snökaos, vinden ilade runt bakom dem och de såg frusna ut. Döm om min förvåning när jag förstod att det var våra trakter de rapporterade från. Vi har säkerligen haft väldigt besvärligt under natten, vilket vi är lyckligt ovetande om, men på morgonen var det absolut vindstilla. Det fanns en del att skotta bort, ca 30 cm hoppackad snö. Den var ganska kompakt men med snösläden gick det bra att få undan den. Sedan har det bara varit lugnt, ingen snö, inga vindar, inga elavbrott… här tar jag i trä för det är inget jag vill uppleva heller.

Det var till och med så att solen ville titta fram och det känns helt underbart. Härlig dag med snöskottning som tog lång tid för två grannar kom förbi så det blev ett litet dam-möte, We-In-Wheel Gästa, och sedan kom ytterligare två bybor promenerandes. Vi är alla så sugna på sällskap att vi blev stående ett bra tag, lutandes mot våra snöskovlar. Sedan har jag suttit vid symaskinen och kämpat lite.

Till middag åt vi gårdagens gryta tillsammans med färskt bröd, bacon, lite olika ostar som är kvar efter julen och ett glas vin. Helt underbart vilken middag en alldeles vanlig vardag. Nu sitter jag och broderar en liten text på min tavla, Rockabilly och några noter ska jag brodera dit. Så roligt att brodera fritt. Visst har det nya året börjat bättre!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.