Blir jag färdig före sommaren tro?

Jag har ju två handarbeten på gång, det ena ligger och vilar till sig i min sykorg, det andra sitter jag med varenda kväll, känns det som. Jag hittade en fin bild på Pinterest och ritade en slags mall som i möjligaste mån skulle efterlikna bilden. Sedan satte jag igång och brodera. Jag lärde mig snart att det är lättare att brodera helt fritt än att brodera efter en ungefärlig bild. Flera gånger har jag sytt och sedan rivit upp, sytt om med, kanske 2 trådar, rivit upp och försökt att styra upp bilden. I detta läge ser den ut så här:
Vad tror ni? Jag håller nu på att avsluta den ljusgröna rankan till höger på bilden. Sedan ska jag fylla i de tre konstiga figurerna längst ner och sedan tror jag att jag är färdig. Vad gör jag av den sedan? Syr fast den på framsidan av en kudde? Ramar in och sätter upp på väggen? Det gröna stora bladet på vänster sida kanske behöver lite mer grönt i sig för att balansera upp allt det rosa. Ja, käre min tid vad man hittar på.

Faktum är att när jag ser motivet på bild så tycker jag att det ser ganska bra ut! Är jag självgod? Kanske det, men lite beröm skadar väl inte….´cause I`m worth it

Jag har också fortsatt storrengöringen i köket, denna sol, vad den ställer till det när den kommer fram! Faktiskt så är jag så inspirerad av solen att jag ska göra våfflor med hallonsylt till middag, åt oss två vuxna människor. Jag brukar bara göra våfflor när det finns barn i närheten, men nu blir det våfflor och lite tankar på soliga dagar i skidbackarna, i spåren, sittande på en renfäll i solen…….

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Så fint broderi! Jag blir lite nyfiken på vad det ska bli längst ner… att brodera fritt ger ju verkligen utlopp för ens kreativitet.
    Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Så roligt att du gillar det! Ja, nu har jag gjort färdigt, fast inte monterat, så jag ska lägga ut en bild så du får se helheten. Jag är faktiskt ganska nöjd även om man i efterhand ser saker som jag skulle vilja ändra på. Men på det sättet blir man aldrig färdig! kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.