Ny box minsann

I förra veckan så försvann SVTPlay från vår meny på TVn. Jag som är en driftig människa, hmm, ringde minsann CanalDigital och frågade hur det kom sig. Svaret var att jag har en gammal box och där finns inte längre den kanalen. Men om jag skulle ta Viaplay för halva priset i 6 månader så skulle jag få en ny box alldeles gratis. Japp, svarade jag och igår kom den nya boxen. Snabb leverans måste jag säga. Så lagom till kaffe med semla så startade jag upp den nya versionen. Milde tid! Den går att helt synkronisera med datorn, telefonen och surfplattan. Den finessen valde jag faktiskt bort för den kommer vi aldrig att använda. Så skulle vi då titta på kanal 1, ingen bild, bara en text att den måste uppdatera kanallistan. Så vi gjorde som TVn sa; vi väntade, försökte igen, väntade, försökte igen……. Till slut gav vi upp och jag ringde CanalDigital för att höra vad som var fel. Då jag har en viss datavana så satte jag mig framför TVn och ringde. Den trevlige killen dirigerade mig fram till ett läge där jag fick ta bort 136MB skräpfiler….. va, har en TV skräpfiler?!

Ja, det hade den tydligen för efter att ha rensat bort alla 136MB så fungerade den klockrent. Så vi provade alla funktioner och fick det mesta att fungera, text-TV var klurigt att hitta igen. Tidigare fanns ju en knapp på fjärrkontrollen som tog fram text-TVn. Men nu finns det betydligt färre knappar på fjärkontrollen, ”makten” som vi kallar den. Men vi hittade den och det mesta verkade bra. Förutom SVTPlay, var hittar jag den? Jag har gått igenom allt men hittar den inte så nu blir det till att ringa CanalDigital igen.

Nu har i alla fall fåglarna återvänt ifrån var de nu har varit så när jag sitter här vid datorn ser jag dem flyga fram och åter för att ta sig en smakbit. Till och med den mindre hackspetten som bor här i närheten har tittat in. Så roligt. Jag njuter av att se fåglarna på så nära håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.