Dags för avslut

Sista dagen för VM i skidskytte. Spännande. Det var så roligt att se herrarnas silverlopp, ett sådant avslut Samuelsson gjorde. Tyvärr gick det inte lika bra för damerna men vi får hoppas att de får revansch idag. Jag steg upp kl 10.30 idag, det är inte klokt! Det kändes som att det är ingen idé att gå ur sängen, jag har i alla fall inget att göra förrän skidskyttet börjar. Detta är inte klokt!

Igår sydde jag lite på symaskinen, kändes bra. Vår SpanskaVilla är ju lite speciell. Hela baksidan är ju en murad vägg direkt mot jorden bakom, som en suterrängvåning ungefär. Väggen är murad så att den lutar bakåt mot marken och i det rummet har vi entrédörren, dörren mot förrådet som löper längs husväggen, en öppen spis och ett duschrum/tvättstuga med ventil i ytterväggen. Denna vinter har vi upptäckt att det är väldigt kallt ute i Salen och att det finns fyra källor till det kalla luftintaget. Den första källan är entrédörren som är helt i glas. Vi hade hantverkare som satte in den, men man måste ha missat med isoleringen för där drar det kallt. Den andra källan med kall-luft är ventilen i duschrummet. Tredje är den öppna spisen som drar ut all värme och den fjärde är balkongdörren ut till förrådet.

Nu har vi täckt igen den öppna spisen med frigolit, inte vackert men effektivt. På tisdag ska vi åka och se om det finns någon lösning med glasdörrar att sätta in. Entré- och förrådsdörren ska åtgärdas när det blivit varmare ute. Till duschrummet finns ingen dörr, det är alldeles för litet utan vi har satt upp en snygg, böjd gardinstång med ett vackert tyg som döljer ingången till rummet när man kommer utifrån. Nu sydde jag ett draperi med dubbelt tyg som vi satt upp i själva dörröppningen. Det har dubbla funktioner; våra gäster använder oftast det rummet och nu kan de känna sig helt fria från eventuell insyn samt tyget håller borta den kalla luften som blir genom ventilen. Har vi besökare på vintern (o, vad jag önskar att vi ska få besök) så får vi sätta på handdukstorken därinne så blir det lite varmare och mer ombonat. Sedan har jag sytt ett likadant dubbelt draperi som vi kan sätta i dörröppningen in till övriga huset. Man måste vara lite om sig och kring sig för att hålla värmen i ett icke-isolerat hus.

Fågelautomaten utanför uterummet har blivit en succé, jag sitter och tittar på fåglarna och det är så roligt att se dem turas om att sitta där, ibland är det någon som kör iväg de andra, så fina. Det händer ovanligt mycket ute på isen nu. Det har plogats upp en bilbana vid stranden mittemot oss och där är fullt med ungdomar som kör runt och sladdar. Sedan har vi ovanligt många som isfiskar och förstås, skotrarna som kör över sjön. Jätteroligt så här i Corona-tider, det händer något runtomkring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.