Min nya favorit

Nu har jag fått mig ett nytt arbetsredskap, en batteridriven kedjesåg. Kedjesågen är ju annars ett verktyg som jag inte vågar ge mig på att använda,  men denna är perfekt.

Nu kan jag kapa de vedklabbar som är för långa för att passa in i vedklyven, snabbt och elegant kan jag kapa den för att sedan klyva. Än så länge har vi inte så många stora klabbar att åtgärda. De flesta ligger gömda under snön, men de som vi tagit in i förrådet kan jag nu klyva och stapla. Jag märker ju att klabbarna får inte vara alltför tjocka så det lär väl bli några kvar som måste klyvas med yxa. Yxan är också ett redskap som jag inte vågar använda, bara för att slå loss de vedbitar som fastnat i klyven.

Det var dagens arbete det. Vad ska jag nu hitta på? Kanske sitta här och titta på fåglarna. Tänk om man skulle konstruera en fågelholk med glasad innervägg så att man kan se vad som händer inne i boet? Är det möjligt? Måste fråga Livskamraten. Man kanske också kan sätta upp ett fågelbo i lärken? Det kan man också se härifrån. Ja, det kanske kan bli nya projekt; göra två fågelholkar. Grannen har odlat kalebasser i två år nu och de mogna kalebasserna sätter han upp åt fåglarna. Det kanske också vore något att göra. Jag har kollat i min lilla bok vad jag skrivit in som att göra till våren, men ännu kan jag vila lugnt, det får bli i mars jag kan starta upp med lite frön och omplantering av blommor. Jag längtar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.