Blank dag

Minsann, idag är en dag som jag alltid ska glömma. En liten variant på ”jag aldrig ska glömma”. Idag har det nämligen inte skett någonting att minnas. Steg upp, fikade, satt vid datorn, gick en promenad, satte mig och spelade Sudoku, drack kaffe och nu är det snart dags att göra i ordning middag. Det enda minnesvärda skulle väl vara att jag faktiskt gjorde köttfärsbiffar med bacon på förmiddagen. Så det blir potatis och köttfärsbiff idag. Ska värma upp lite baguetter också.

De frön jag planterat växer så det knakar, snart är det dags att plantera om dem, i varje fall rosenbönorna som växer på tok för snabbt. Nästa vecka ska jag plantera dahlialökarna. Jag har fortfarande inte hittat igen fjolårslökarna, men jag har förstås beställt hem några nya. Jag vill att tomten ska svämma över av blomkrukor i sommar. Ja, jag skriver krukor för har man ont om jord så får det bli krukor.

Detta är en lagom storlek på ett växthus, lätt att plocka fram, lätt att ställa bort, behövs ingen större städning, enkelt att flytta ut krukor som börjat växa och byta ut mot nya. Här har jag 3 pelargonskott, 3 palettbladskott, 2 fuchsior varav en hängfuchsia, 4 rosenbönor, 3 sorters basilika – citron-, thai-, och purpurbasilika. Jag måste köpa sockerärtor också. De ska jag plantera samtidigt som jag sätter luktärtor. Kom vår, kom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.