Vilken dag!

Det blåser något otroligt här. Efter att ha varit ute större delen av dagen känns huvudet alldeles tomt. Mer tomt än vanligt alltså. Man blir rent psykiskt slut av vinden. Soligt och varmt är det om  man hittar något ställe där det är lä, men annars…

Trots det så har vi gjort mycket idag. Grannen ska ta hit en grävare  imorgon och då ska den killen gräva diken för våra plintar till carporten. På två sidor ska han göra dike, resten klarar vi själva. Det känns alldeles utomordentligt bra att vi får hjälp med detta. Jag har oroat mig för hur det ska gå för oss att bygga. Livskamraten har kunskapen men orken är inte vad den varit. Själv är jag ju glad amatör men det räcker inte alltid till har jag märkt.

Så idag har vi tömt området där han ska gräva och markerat var carporten ska gå. Där fanns en hel del, men nu är det borta. Dessutom fortsatte vi med att klyva de stora klabbarna som står uppe vid vägen. Mycket kvistar och elände är det i dem tyvärr plus att de är för långa för vår klyv. Vi har frågat runt efter större klyv och det finns hos våra kära bönder, men tyvärr så kräver de 380 volt. Vi har funderat på om vi ska investera i en större vedklyv, men inga beslut har fattats.

Nu känns det helt underbart att sitta inne, titta ut över sjön där man ser hur vinden drar fram, betrakta fåglarna och bara höra….TYSTNAD. Så härligt. Det brusar tillräckligt i mitt huvud av blåsten ändå. Nu ska vi ta det lugnt. Sköt om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.