Vilken härlig dag!

Vilken sommar vi hade igår, hoppas bara att det inte var den enda sommardagen. Vi njöt av den i alla fall, satt ute och bara kopplade av. Trafikverket gick ut och varnade för björn vid E4 och unga bondfrun filmade den där den strosade omkring och letade efter mat. Uppenbarligen ”bor” den någonstans i närheten av byn. Unga bondfrun var lite ängslig för deras småkalvar. Det gäller att korna håller ihop inom flocken för jag tror inte att björnen vågar sig in bland en massa mamma-kor. De kan nog försvara sina små.

Igår planterade jag i mina nya, rostiga, krukor på hjul. Jag har köpt dagliljor och tänker prova och se om de kan överleva vintern utomhus i krukan. Jag har fodrat den med bubbelplast, spännande.

Nu har jag ställt ut i stort sett alla mina plantor i uterummet och börjat vänja dem att vara utomhus. Jag vill omge mig med massor av blommor denna sommar, mer än vanligt. Fryser de – då köper jag nya, färdiga. Blommor behöver man! Se bara på denna lilla frittilaria meleagris,  ett av naturens underverk. Jag älskar dem. Schack-rutigt, hur kan man motstå den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.