Att lurpassa på en skata

Vi har upptäckt att en av de små talgoxarna (troligen årsunge) har problem med ett ben. Den hänger i foderautomaten i ena benet och det andra, förkrympta, hänger bara och dinglar. Det märkliga är att när den sitter och äter så får den sitta i lugn och ro och äta. Annars brukar de ju sitta tillsammans eller köra bort varandra, men den lille får sitta i ensamt majestät. Visar de någon slags hänsyn?

Men hänsyn är ingenting som skator bryr sig om. Vi hade en igår som försökte norpa åt sig bitar av talgbollarna när den flög förbi och den brydde sig inte om den lilla fågeln. Men då gick Livskamraten och jag ut och turades om att hoppa fram och skrämma bort skatan. Idag har den inte varit förbi. Inte när vi sett det i alla fall. Man roar sig så gott man kan minsann.

Idag har vi haft 11 svanar simmande fram och tillbaka. Vackra djur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.