Hipp hipp hurra

Igår fyllde Livskamraten år, 73 år minsann. Eftersom jag inte vågar köra bilen nu så hade jag inte kunnat köpa honom något, men jag beställde hem mat och passade då på att beställa en rosenbukett. Även lite go´fika beställdes. Inte för att jag trodde att någon skulle komma och hälsa på. Det är ju över ett år sedan vi umgåtts inomhus med våra vänner. Men döm om vår överraskning när det dök upp vänner! Så glada vi blev! De hade nog pratat ihop sig för de kom i två omgångar, gulle dem. Så roligt det var att få sitta och prata runt ett bord, dricka kaffe och äta goda bakverk. Vi kände verkligen hur vi saknat detta, lite normalitet i livet.

När de sista gått så skulle vi titta på hockey, Finland-USA. Då slocknade jag i soffan, bruset i huvudet blir så jobbigt när jag är aktiv för länge. Jag hade tänkt att jag skulle bjuda på fläskfilé till middagen men när jag vaknade var middagen redan färdig. Men jag bjöd i alla på friterad camembert till efterrätt.

Jag gick min vanliga runda på tomten. Nu går allt med raketfart, jag älskar den här tiden när allt bara sätter fart i naturen. Just nu när jag sitter här så åkte en ambulans förbi på andra sidan sjön. Strax efteråt kom en polisbil så nu befarar jag att det hänt någon olycka någonstans. Burr.

Men jag tänker vidare på mina växter. Där som jag planterade klätterrosen Valdemar som skulle klättra på den ännu obefintliga portalen syns ingenting. Valdemar ska kunna bli enorm, men den kom bara med ett ynkligt skott förra sommaren. Ett skott som jag dessutom knipsade av med sekatören. Det var inte meningen, jag skulle bara klippa bort en död gren. Men KNIPS så var det gröna på Valdemar borta. Jag hoppades att roten skulle leva och att den skulle komma med nya gröna skott i år. Men ingenting syns ännu till.

Jag hade ju tänkt mig att Valdemar och Thor skulle klättra från varsitt håll på portalen, men när plantan som skulle vara en blodröd Thor började blomma så visade det sig att det var en rosablommig ros som ingen vet vad den heter. Nu har jag i alla fått mig en äkta Thor från Österlen. Den står inne i uterummet och nu har den faktiskt börjat blomma. Nu måste jag börja vänja den vid att vara ute. Men nu är jag lite fundersam på var jag ska sätta den. Ska jag chansa på att Valdemar verkligen kommer att dyka upp och sätta Thor där den rosa, okända, rosen står? Eller ska jag sätta den där Valdemar skulle finnas?
Svåra, men roliga, beslut.  Jag försöker hålla mina tankar fokuserade på sådana. Så här ser Thor ut:
Må så gott!

2 kommentarer

  1. Svea Elisabeth K

    Så vacker ros du har! Du har en fantastisk förmåga att få allt att växa o blomma. När jag hade trädgård var det mest i fantasin, men det var roligt ändå. Hälsa Livskamraten som fyllde 73 år ung i går. Hipp hipp hurra! 💕💕💕kramar till er båda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.