Så har en ny vecka börjat

Den nya veckan började med en promenad. Mina promenader är numera väldigt stillsamma och lugna. Ingen andfåddhet, ingen förhöjd puls. Nej, majestätiskt skrider jag fram, stannar och vilar mitt i backen. Låter blicken själfullt glida ut över omgivningarna, inbillar mig att jag ser milt eftertänksam ut, reflekterande, grubblar över livets mysterier. Så vill jag uppfattas.

I själva verket tänker man nog bara: det var en kärring som går sakta. Men det är andra människors problem. Inte mina.

En vända till Simons Trädgård har det också blivit, några säckar blomjord. Jag, som den fina dam jag blivit, står bara bredvid och ser på när Livskamraten lyfter in i bilen. Jag som brukar hantera jordsäckar som ingenting och nu vågar jag inte lyfta dem. Sedan har jag minsann planterat, både en ny ros, Lousiana, i clematisrabatten samt rosen Thor har fått komma ner i jorden också. Sedan har jag gått med en bytta kogödsel och delat ut till de små liven. Väx, väx, jag vill vara helt omgiven av blommor denna sommar.

Mina tulpaner har fått växa i lugn och ro utan att några rådjur hittat dem och jag är ganska nöjd med hur de ser ut. En sort är helt vit och den andra rosa-vit. Lyser upp omgivningarna.


Visserligen matchar de inte bilen, hmm, får tänka på det till nästa år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.