Ny dag

Det var en tung dag igår, men den blev bättre. Jag tog en promenad, stannade till och tittade på när unge bonden och hans mamma jobbade med att skilja ut ett par kor som fortfarande inte fått sina kalvar, för att kunna hålla ett vakande öga på dem. Det vimlar av söta små kalvar överallt nu och korna tar hand om dem så fint. Förutom ett par av kvigorna som inte förstått vad de ska göra med kalvarna. De blir instängda i kalvfållan tillsammans med sin egen kalv och då brukar naturen ta ut sin rätt. Kalven vet i alla fall att den ska ha mat från mamman.

Hem igen och lade ut dynorna i loungegruppen, toppade med rosa filt och rosa blommor, bara för välbefinnandet. Vattnade lite här och där, njöt av de blommor som kommit upp, satte ut lite dekorationer i mina planteringslådor. Sedan gick jag en ny promenad och stannade till hos en granne för lite bubbelvatten och snack om trädgården.

När jag kom hem så hade Livskamraten kopplat in pumpen till sjön och jag kunde vattna ordentligt i slänten. Då började det kännas bättre.

Sedan satt vi nere på Patio de la Roza och bara njöt av den underbara dagen. Jag försöker hålla humöret uppe, men jag längtar till dess att jag får prata med neurokirurgen och får lite bolla mina frågor och tankar med honom. Suck, tänk om han kunde ringa…..

Men nu är det en ny dag och jag ska försöka njuta av den. Ska naturligtvis gå mina slow-walks, binda upp rosenbönorna i clematisrabatten. Sedan ska Livskamraten få fylla på jord i sparrislådan så kan jag så sockerärtor och sommarblommor. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra om jag inte hade min trädgård (och min Livskamrat). Sedan är jag så tacksam för er som skrivit till mig på bloggen och för vänner som vågar ringa fast jag inte mår bra. Kram till er alla.

 

 

2 kommentarer

  1. Svea Elisabeth K

    Hej! Bra att dagen slutade på ett positivt sätt , kor och kalvar på grönbete o Rainer som fixat vatten så du kan vattna dina fina rabatter. Minns ” ko o kalvsläpp i Matmyr, vilken livsglädje dem visade efter en hel vinter i lagården. Jag tänker mig vilken idyll du har där, men samtidigt tänker jag på det du oroar dig för, och förstår att det kan komma tunga stunder. Tankarna o tummarna hålls för dig ,läkarvetenskapen går framåt . Idag har jag ( gammtanten ) haft fönsterputs på balkongen. Han var duktig o noga. A-M ha det gott. 💕 vi hörs. Kram till er båda💖

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag gör mitt bästa för att hålla humöret uppe, men känner mig så maktlös. Kram till Kjell o dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.