Möte

Nu har jag varit på mitt första PRO-möte och det var ett möte med många känslor minsann. Vi fick information från Kommunen att de kommer att halvera ytan där pensionärsförbunden PRO och SPF har sina aktiviteter. I ena ögonblicket lyfter de fram Träffpunkten som ett utomordentligt exempel på livaktighet och som nu gjort att det ska skapas liknande träffpunkter på, jag tror att det var två ställen till. I nästa ögonblick meddelade de alltså att de halverar utrymmena för dessa aktiviteter. Vi håller till i Kommunens lokaler som förvaltas av det kommunägda fastighetsbolaget. Vi har högsta hyran. Det finns en tom lokal ovanför där vi håller till som skulle kunna utnyttjas, men Kommunen vill inte utöka sina lokaler.

Det snurrar i mitt huvud. Vad!? De lokaler vi utnyttjat under hösten i Folkets Hus kommer inte att vara tillgängliga under dagtid för man vill hyra ut till mera lukrativa kunder. Pensionärerna är ju lediga alltjämt så vi kan väl använda lokalerna på kvällstid. Men se där misstar de sig. Många av pensionärerna har sina krämpor som gör att de helst inte är ute kvällstid, framförallt då vintertid. Dessutom ska man uppmuntra till att de vistas ute under dagtid och får lite dagsljus och motion på ett så säkert sätt som möjligt. Vi enades om att bjuda in politikerna för att förklara sitt beslut och skrev dessutom en protestlista. Det var många hotfulla röster; – det är val nästa år, – vi möts på Mynttorget nästa år.

Minsann, det hade jag inte väntat mig. Jag ska gå på nästa möte också när det blir jultallrik. Bäst att anmäla sig tidigt. Man får ju inte vara fler än 100 personer i en lokal. Om man då tänker sig 15 stycken i köket, åtminstone 5 från styrelsen och dessutom sångkören så blir det inte många platser kvar.

Så köpte jag med mig två matlådor, Chicken Masala och pasta Carbonara så vi kunde äta middag framför TVn och se de duktiga fotbollstjejerna besegra Finland. HEJA SVERIGE! Jag undrar om Livskamraten i hemlighet håller på Finland?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.