Sista badet innan isen lägger sig ordentligt

Idag blev det sista badet före isen lägger sig så det går att såga upp en isvak. Det låg ett tunt istäcke på vattnet som jag fick sparka sönder för att kunna komma en bit ut så jag kunde doppa mig ordentligt. Den fina isen skär små sår i huden så det känns det inte skönt. Nej, nu blir det till att avvakta till dess att grannen sågar ett hål att doppa sig i. Idag kändes det kallt, framförallt om händerna. Jag använde både fötter och händer att krossa isen med och då blev det iskallt om händerna. Men så fort man kommer upp ur vattnet så är allt bra igen.

Jag har tittat på fotboll idag och milde tid så sköra de muskulösa fotbollsspelarna kan vara. En motspelare nuddar vid benet eller armen och vips, så ligger de där på gräset och vrider sig i plågor. Som tur var går smärtorna tydligen över lika snabbt som de kom så de kan fortsätta att spela. En del förtjänar en Oscar tycker jag.

Nu är julgardinerna på plats liksom advents-staken så nu är det bara att invänta morgondagen med glögg och pepparkakor. Jag hoppas ni alla har det lugnt och skönt. Tänd ett extra ljus bara för att det är mysigt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.