Färdighandlat

Japp, nu är det färdigt med att handla julklappar. En stund på Birsta Centrum och allt var avklarat. Julklappshögen har definitivt minskat de sista åren. Tiden då man köpte leksaker i parti och minut är över. Nu är det färre, men större och dyrare, klappar som är aktuella. Det känns helt riktigt att man drar ned på inköp av ”onödiga” saker. Hur många julklappar har man köpt som varit jättespännande under julhelgen men som sedan bara legat på någon hylla.

Ute regnar det så någon större julkänsla har man inte när man går utomhus. Men här inne är det pyntat och fräscht så man får ändå känslan av att en speciell årstid nalkas. Inte minst märks det på att allting ska avslutas nu, på måndag är det sista träffen i Läsecirkeln. Då ska vi avsluta vår trevliga bok och fika gott och länge. I onsdags var det avslutning på vattengympan och då fick jag höra talas om
vinterbadarna Polar Bears. En förening som brukar bada kl 10.00 på söndagar vid Sidsjön. Det verkar trevligt men lite för långt att åka. Men jag har kollat vidare och hört att det finns en vak vid Dyket, badplatsen i Kvissleby. Så i morgon ska jag ut och se hur det verkar och passa på att beställa goda skinkmackor till på måndag.

De höga elpriserna håller i sig så vi eldar med ved. För att snabba på värmen på morgonen så använder vi gasolbrännare och det fungerar väldigt bra. Vi har förbrukat hälften så mycket el i november jämfört med i fjol och det känns ju bra.

Dags att fixa lite middag. Har ingen matlagningslust idag så det får bli falukorv med ris, jag kanske kan slänga i lite soltorkade tomater så blir det lite stuns på maten i alla fall. Så får det bli. Snabbt och enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.