Några ångrar sig nog idag

Jag undrar om det är några som tänker ”röstade jag rätt i valet”? Hoppas det. Hoppas också att de lärt sig, vi ska väl inte gå i riktning mot fascism? Är vi inte på väg åt fel håll? Stöd för elkostnader under 2021, gäller södra delarna av Sverige. Alltså den som har stor villa med mycket utomhusbelysning, uppvärmd pool (inte genom att elda med ved), kanske liten gäststuga / poolhus, ska de belönas för det? När jag tittar på hur vi själva halverat vår elförbrukning, utan att förlora komfort, och med vetskapen om att vi som regel har betydligt kallare här uppe i norr…..och under längre period……så kan jag bara skaka på huvudet.

För att inte tala om att ”de” planerar att sänka skatten för höginkomsttagare? Detta samtidigt som man konstaterar att barnen äter mycket mer i skolmatsalen, speciellt på fredagar och måndagar! Kan det vara så att barnen / ungdomarna har mindre pengar att gå ut och äta godis / chips istället för skolmat? att man äter för att klara helgen bättre? att man äter mer på måndagarna för att helgen inte innehållit så mycket mat och lite extra gott som vanligt? Är det en vild gissning att barnen som kommer från höginkomstskiktet inte behöver avstå från go´bitar under helgerna? Vad i hela världen är det som händer?!

Med tanke på allt som pågår i omvärlden i form av krig och förtryck så har vi det fortfarande bra. Men det känns som att vi styr åt helt fel håll. Lyssna på vad partiledarna lovade före valet, och vad de (inte) gjort för att uppfylla dessa löften. Ord kostar inget och sk-tprat har det varit gott om. Är det någon som tror att Moderaterna, KristDemokraterna, Liberalerna styr Sverige? Nej, se till att barn, barnbarn läser Anne Franks dagbok och uppföljningen som berättar vem som gjorde vad, se till att barnen vet vad som faktiskt händer med dem som vill vara fria att älska den dom vill, att få yttra sig fritt (läs om SD:s förslag om hur man vill börja styra medias rätt att yttra sig fritt) och jämför med vad boende i länder där det finns en ”StatsTV” får veta, eller inte veta, om omvärlden.

Varför känns allt så tungt idag? Jag tror faktiskt att det är så enkelt att det var artikeln om att skolbarnens matkonsumtion ökat som eldade på min frustration. Barn ska ha rätt till likadana villkor i skolan och det ska inte spela någon roll om föräldrarna är hög-låg-mellaninkomsttagare. Vilka är det som bäst behöver en skattelättnad?

Jag hoppas i alla fall att ni alla får ha en fin helg med lagom mycket mat och kanske en liten go´bit som dessert. Själv ska jag läsa boken om vad som skedde runt händelserna i Anne Franks dagbok, vem gjorde vad. Kommer inte ihåg vad boken heter just nu och ids inte gå upp i sovrummet och kolla så jag får återkomma med författarnamn och boktitel, kanske i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.