Ut och skotta

En vända med skottning har det blivit. Räknar med att gå ut och göra en omgång till lite längre fram Vitt och vackert är det och det njuter jag av. Idag är det skidskytte och fotboll, få se om jag orkar titta. Ett litet hantverk ska jag också börja på idag.

Våra nya unga grannar har haft så fint i sommar ut mot vägen. Hon är väldigt intresserad av blommor och har en väldigt bra blick för hur man gör fint omkring sig. I sommar har vi inte sett till dem så mycket men pallkragarna, hinkarna och allt man bara kan stoppa ned blommor i, har varit så vackra. Hon  brukar komma med en släpvagn på hösten och gräva upp alla underbara dahlialökar och städa bort alla blomrester. Men inte i år. Allt har bara stått och förfallit. Så när vi hade haft ett par frostnätter så grävde jag upp dahliorna som fanns uppe vid vägen. Skakade bort jord, stoppade ned dem i papperspåsar med namnlappen i. Jag sms:ade och berättade vad jag hade gjort och att påsarna låg inne i vårt uterum. Då trodde jag att någon skulle hämta dem tämligen snabbt. Men icke då. Till slut blev det kallt även inne i uterummet så jag rensade bort mer jord, klippte bort lite grönt, lade i nya papperspåsar och bar ned dem i källaren. Livskamraten har ringt till sambon, men han säger bara att hon arbetar bara, hon orkar ingenting när hon är ledig. Aj, aj, det är inte bra. Hoppas hon kan gå ned i varv innan hon går in i den förbaskade vägg som ibland dyker upp framför människor. Dessvärre har hon blivit chef för en liten butik som har öppet i stort sett alltid så någon julefrid lär det inte bli.

Så förutom mina egna dahlialökar så har jag ca 20 stora lökar, går nog att dela upp i dubbelt så många. En hel förmögenhet är det. Lika många lökar finns nog inne på gården också, och de lär ju vara frusna vid det här laget. Så är det. Man kan inte leva andras liv, men jag har i alla fall försökt hjälpa till lite.

Vet ni vad jag ska börja med för hantverk? Jag ska göra en liten kakelugn, eller kamin, till min lilla tomtenisse. Han ligger och snusar så gott i sitt lilla rum (läs: mitt vitrinskåp) men en värmekälla kan ju behövas till vintern. Tror att jag ska väva en matta också. Min beställda gjutform saknas mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.