De små, små detaljerna kan betyda väldigt mycket

Idag såg vi när Frida Karlsson gjorde ett superfint åk i Oberstdorfer, bra gjort. Loppet sänds på kanal 6 som tydligen förhandlat till sig rättigheterna till en del sportevenemang. Vi har ibland fått leta kanaler när det plötsligt blivit kanalbyte mitt i aktiviteterna. Inte så roligt. Något som också upplevs som störande är när det läggs in reklamavbrott. Nu ser vi att kanal 6 gör inte så utan man delar upp skärmen i två fönster så kan man ändå fortsätta att titta på det som sker. Så smart och naturligtvis har ny teknik gjort det möjligt. För en van dataanvändare så är det självklart antar jag.

En annan sak som jag uppskattar är blixtlås-skylten, ni vet den som finns där trafiken går ihop. Så smidigt, så fint trafiken flyter på. Varför har vi inte haft den förut? Här försökte jag ladda in en bild på skylten, men fick beskedet att den inte var tillåten av säkerhetsskäl. Har inte en aning om varför,  men hoppas att ni förstår vad jag menar.

Nu har jag börjat mitt samlande av saker att gjuta i till min totempåle. Så spännande det ska bli. I morgon ska Livskamraten kapa ett plaströr som jag tänker använda till ringar så jag hoppas jag kan få gjuta lite i morgon. Jag har i alla fall börjat med en kamin till tomtenissen, bättre sent än aldrig. Hittills har jag bara limmat armeringstejp och en virad tråd som markerar ungefär mitten av kaminen och nu ligger den på tork. Imorgon blir det till att grundmåla och sätta fast krönet.

Inte lätt att se vad det ska bli. En After Eight är i alla fall mall. Efter målningen ska det dit krönlist, luckor för eldstaden och någon form av spjäll. Få se var jag ska ta det ifrån. Imorgon är det torsdag och det verkar komma mycket snö. Då känns det bra att ha lite att pyssla med.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.