Om det ändå kunde bestämma sig…

Om det ändå kunde bestämma sig….ja, vädret alltså. Ena ögonblicket regnar det så man är ute och skrapar bort all blaskig snö. Man sätter sig och tittar i alla blomkataloger och börjar längta efter våren. Så kastar man en blick ut genom fönstret och plötsligt bara vräker snön ned. Så nu blir det vinter igen. Då får väl fröerna vänta ett tag till.

Något som också har svängt är el-kostnaden här hemma. Vi har den fina Tibber-appen och har följt vår elförbrukning ett antal månader. Hela tiden har vi legat en bra bit under medelsnittsanvändaren och det är ju bra i dessa tider. Men så i december så ökade kostnaden utan att vi gjort några större förändringar i vår el-konsumtion. Även nu i januari så ligger vi en bit över genomsnittsanvändaren. Det känns ju inte bra men så kom vi på; kan det vara växtlampan i Blomrummet? Den slogs på i december och det är en gammal växtlampa som vi fick av goda vänner nere på Österlen. Så nu har jag varit ner i källaren och bytt till en nyare LED-belysning så får vi se om vi får ned kostnaden igen.

Grannfrun som sändes till Umeå Sjukhus opererades under natten och är nu sannolikt redan tillbaka i Sundsvall på Stroke-enheten. Tänk så snabbt det kan gå! Nu hoppas vi alla här att allt ska gå bra så hon får komma hem snart. Hennes make har åldrats markant på detta dygn. Det är inte lätt när ens trygghet bara försvinner.

Jag har gjutit två blommor av den mindre modellen, jag kanske hinner gjuta en till i kväll. Då har jag fyra stycken små. De är söta tycker jag, anemoner föreställer de och jag måste göra en provmålning för att se hur jag bäst ska få fram skiftningarna i bladen. Måste nog ta mig en titt på hur anemonerna ser ut i verkliga livet.

Jag målar med Hobbyfärger, men det känns nästan som att jag vill använda vattenlöslig färg för att få fram nyanserna på bladen. Men då försvinner väl färgen bort, framförallt om man ska använda blommorna för att hålla en droppslang på plats. Än så länge får de bara ligga och torka i lugn och ro. Det är fredag kväll och vi ska också se till att vi tillbringar kvällen i lugn och ro.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.