Nu är glada julen slut, slut, slut

Minsann, nu räknar jag julen som ett helt avslutat kapitel. Till och med adventsstjärnan i Uterummet har blivit utbytt. Den snäckskalslampan är den första grej jag köpte som kändes som en lyxgrej ”bara därför att”. Den tiden jag hade egen inkomst efter att jag flyttat hemifrån till Stockholm så köpte man saker som man hade behov av. Hushållsgrejor, möbler med mera, med mera. Plus att man åt ute på restaurang väldigt mycket för matlagning har aldrig legat mig särskilt varmt om hjärtat.

Så flyttade vi till Umeå och jag minns en dag när jag strosade runt på Rådhustorget och plötsligt såg LAMPAN!!! Jag ville bara ha den och jag köpte den, utan att jag hade behov av den, utan bara för känslans skull. Nu hänger den i Uterummet och där passar den helt perfekt. Varför har jag haft den liggande i förrådet, den ska hänga där.

Kortet är taget från min plats framför datorn, genom köksfönstret, så det är en del reflexer och skuggor, men visst passar den bra. Jag är så glad att jag köpte den. Det måste varit 1975 som jag köpte den så den är snart 50 år gammal. Den är fortfarande en favorit och favoriter ska man vara rädd om, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.