Ny dag, nya händelser

Idag var jag till badhuset för en riktig genomkörare i vattnet. Under samtalet i bastun så framkom att många saknade den spegel som tidigare funnits vid duschen. Alla som varit in på damernas dusch vet hur det brukar se ut när damer av alla storlekar ska dra på sig en blöt baddräkt på en blöt kropp. Det krånglar och tar emot och tjorvar ihop sig. En vanlig kommentar är att någon frågar; ska jag hjälpa dig? Då behöver någon hjälp med att trassla ut axelbanden bak i ryggen samtidigt som man själv ser till att behagen på framsidan hamnar där de ska vara.

Det visade sig att många brukade kasta en blick i spegeln för att se att allt var i sin ordning. Frågan väcktes; varför är spegeln borta? En dam hade fått veta att man märkt att det fanns ”fula gubbar” inne på männens duschrum som använde spegeln för att i smyg titta på unga pojkar som duschar. För att det skulle vara ”rättvist” så beslöt man sig för att ta bort spegeln inne hos damerna.

Varför i fridens dagar då? Borde inte de ”fula gubbarna” ha varnats och i värsta fall, portats från badhuset då? Nog borde vi väl kunnat få ha vår spegel i fred? Märkligt att det i ett sådant fall ska vara så rättvist mellan damer och herrar. Var håller de rättviseivrarna hus när det gäller fördelning av träningstider för pojk-respektive flicklag? Visst har det blivit bättre men ännu är det inte riktigt lika fördelat.

Jaja, en spännande diskussion blev det i alla fall. För övrigt så har Sverige fått två medaljer på damsidan skidskytte. Jätteroligt! Middagen var god, ett glas rödvin höjde humöret så nu är det bara att ta sig an resten av fredagen i godan ro. Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.