Dagens ord: omtanke

Visst är det bra med omtanke? Det är ett varmt ord, nästan som en filt man kan svepa omkring axlarna. Visar vi nog med omtanke i vardagen? Idag tycker jag att jag visade omsorg. En av damerna i Läsecirkeln såg så trött och blek ut att jag packade in hennes rollator i bilen och skjutsade henne hem. Hon såg ut som att hon kunde falla ihop där hon satt. Ändå kommer hon till vår träff, den är så viktig. Vi lägger 20 kr varje gång vi träffas och nu börjar det vara nästan 1000 kr i den lilla burken. Så jag föreslog att vi ska gå ut och äta lunch nästa måndag, helt enkelt göra av med lite pengar. Ett par av deltagarna börjar se ganska skröpliga ut och jag vill vara säker på att de får vara med och dela på pengarna vi sparat ihop. Det låter ganska krasst när jag skriver det så här. Men så är det inte menat. Det kan vara en knepig form av omsorg, jag vill försäkra mig om att alla kan vara med på trevligheterna.

Omsorg kan man visa på många olika sätt. När man frågat om alla vill vara med och betala för sandningen av vår väg och en säger nej. Ja, då kan man betala sandningen själv för att man inte vill riskera att man själv, eller någon annan, faller och bryter något ben. Det är väl en form av omsorg, den blir väl inte mindre av att man även har ett själviskt motiv till varför man gör det. Eller?

Dags att samla ihop sig och göra något vettigt, fast nej, det struntar jag i. Ska ta och gå in på ArkivDigital istället och se om det dykt upp något intressant om släkten. Släkter komma, släkten gå …

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.