Är våren här nu? för att stanna? knappast

Som det har tinat de sista dagarna. Vi som har sluttningar på tomten kunde se hur det först blev som en isgata nerför sluttningen när snön började tina på dagen och frös till över natten. Nu har istäcket smält bort och det håller på att vara en del barmark på sina ställen. Varmt och skönt är det på dagarna. På sjön ser det ut som att det ligger flö´vatten men det är folk där ute och promenerar med sina hundar och de har även börjat pimpla. Det ser så mysigt ut, men jag håller mig på land. Ska jag bada i någon isvak så vill jag själv ha bestämt när det ska göras. Jag har svårt för att lita på isen när det tinar så.

Ska vi tro att det får fortsätta att tina och bli en riktigt tidig vår? Nej, knappast. Det lär nog komma en omgång till med snö. Jag har i alla fall börjat ta några skott av pelargonerna, fuchsiorna, palettbladen och ampelliljorna. Det är blommor som det är lätt att föröka och som man kan slösa med på sommaren. Sedan behöver man bara spara en planta över vintern så kan man dra upp nya till våren. Sådana blommor gillar jag.

Det värsta är att det blir så fullt på köksbordet. Tur att vi aldrig sitter och äter där, det är mer som en dataarbetsplats och blomförvaring. Nu tar jag ledigt från bloggskrivandet några dagar. Är fullt upptagen de närmaste dagarna. Önskar er en trevlig avslutning på veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.