Äntligen kom det lite regn här

Igår kväll kom det så äntligen, regnet. Jag hade faktiskt startat droppslangen för att mjuka upp marken lite så den lättare skulle ta åt sig regndropparna. Idag gick jag glad i hågen ut för att äntligen plantera mina rosenskäror och zinnior. Men speciellt mycket fukt hade marken inte tagit åt sig, ett litet tag med  planteringsspaden så var det alldeles torrt. Tack och lov att man kan ta vatten från sjön.

I morgon har vi avslutning i vår Läsecirkel. Då ska vi äta lunch på den jättefina nya restaurangen i Njurundabommen. När man räknar pengarna i den lilla burken där vi lägger 20;-/gång så har vi 290:-/person att använda till lunchen. Om man tänker på att vi köper PROs skraplotter och att vi lagt pengar till vår kära bortgångnas begravning så är det ett bra resultat, tycker jag. Bara de inte tar det dyraste alternativet på menyn så ska det nog räcka.

På onsdag är det dags för nästa restaurangbesök. PRO uppvaktar de som fyllt 80 eller 90 de senaste åren och jag följer med en av deltagarna i Läsecirkeln som sällskap. Hon bjuder. Jag ville betala för mig själv, men absolut inte. Det fick jag inte. Jag ser fram emot det. Både för restaurangens skull, Bröderna Bommen, men också för sällskapet.

Det är verkligen så att ju äldre man blir, desto mindre betydelse får åldern. Jag umgås lika gärna med tonåringar som 30-talister. Det finns lika många underbara som tråkiga personer i alla åldersintervaller.

På måndag således är det dags för avslut i Bibliotekets Bokcirkel. Äntligen kan man säga för den har blivit förlängd pga bibliotekariens VAB:ande. Det är den andra bokcirkeln med henne som jag går, liksom det är hennes andra. Hon är lite för dåligt förberedd för min smak, går ifrån för att ta fram information om författaren och liknande. Som tur var är vi damer i cirkeln ganska vana vid att diskutera litteratur så det är en bra cirkel ändå. Hoppas det blir en ny till hösten. Om vi är kvar här då, vi har haft kontakt med 3 mäklare så nu börjar det på allvar….. någon lägenhet har vi dock inte hittat.

Jag lät kanske lite snorkig när jag skrev kommentaren om bibliotekarien, det var inte meningen, men hon har förbättringspotential (det gjorde inte saken bättre, va?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.