Slut i huvudet!

Nu har vi träffat två mäklare. Trevliga människor båda, verkar kunniga och erfarna. Hur ska man välja då? Den ena lämnade en preliminär bedömning på värdet på huset och därmed också mäklararvodet. Sedan ringde hen idag och hade kollat upp lite mer i området och höll fast vid sin värdering. Den andre ville rådgöra med sina kollegor och återkomma ”senast torsdag”. Det gör att jag känner en viss osäkerhet, eller rättare sagt undrar jag om hen är osäker. Varför inte kunna lämna en preliminär bedömning? Hmmm, tål att funderas på.

Jag har också beställt vattenprov från brunnen och bett en el-firma att kontakta oss för en översyn / besiktning av elen i huset. Det borde vi göra i vilket fall som helst för vi känner en viss osäkerhet gällande el.

Så nu är vi på gång, lite sakta, ett steg i taget. Dessutom har vi anmält intresse på tre lägenheter i Umeå. Nu är det bara att vänta och se om vi har någon chans på någon eller om 10  år i bostadskö är lika med noll värde. Vi vill helst inte köpa en lägenhet i alla fall.

Regnet har dragit bort, sjön ligger stilla, alldeles blå och inbjudande. Det blir inte lätt att lämna detta ställe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.