I galenskapen spår

Idag är det landstingsfullmäktige i Umeå. Som vanligt dryftas både ditt och datt men idag har man faktiskt dryftat folkomröstningen. Ska man bry sig eller inte? Och sjukstugan, vad ska man göra med den?
(S) anser fortfarande att en helt ny sjukstuga borde byggas i anslutning till kommunens äldreboende (där landstingets vårdplatser f n finns). Kommunen och landstinget ska förhandla (läs (S) och kanske (V) i kommunen), vem som ska betala, på vilket sätt, var och vem är osäkert men klart är att landstinget vill att vi i Dorotea ska betala vår landstingsvård via både landstingsskatt och kommunal skatt. Rättvist?
Vad som ska bli av vår fina sjukstuga med nyrenoverade akutvårdsplatser, BVC/MVC, distriktssköterskor, sjukgymnastik, läkarmottagning och folktandvård kan man ju undra. är sjukstugan. Miljöpartiet säger nu att sjukstugan (i Dorotea) är en försumbar kostnad och de gott kan riva den om så vore.

Så nu står vi här, i förundran över dessa galenskaper. Om nu dessa besparingar med vårdplatser i äldreboenden och akutbil istället för ambulans- varför har man då inte stängt alla akutvårdsplatser och bytt ut alla ambulanser i länet?
Varför betalar inte kommunerna mer i samverksanskostnader runt om i länet, om det nu är så fantastiskt? Kanske lägga över allt på kommunerna och ta pengarna själv?
När hjärtats förbindelse med hjärnan förtvinat, då spelar några liv ingen större roll, vi är ju ändå bara bonnläppar i inlandet…

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.