En bärbar danspartner

Jin Moen har uppfunnit Bodybug en bärbar robotpartner som kan uttrycka ljud och känslor. Hon berättar för Metro Teknik att hon ville göra något för dans som "Guitar Hero" har gjort för gitarrspelande. Det finns dessutom väldigt få spel som riktar sig till tjejer och då kan Bodybug kanske vara ett alternativ. Spelet har hon utvecklat tillsammas med Stockholm Interactive institute.

Men skillnaden jämfört med ett tv-spel  är att här är du helt mobil och inte knuten till någon plattform. Det finns en motor i bollen som rör sig i takt med dansaren. Den registrerar även alla rörelser och informationen i bollen kan sedan laddas upp på en community på nätet.

Undrar om Bodybug kan bli ett lika stort partyspel som Guitar Hero?

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.