Föreläsningar i Abisko

Nu har jag kommit till Abisko för att föreläsa om nya medier för STF Norra Norrland, förra veckan var jag i Edsåsdalen, Jämtland och föreläste för STF Mittsverige.

Vi tog tåget från Umeå centralstation vid halv sju och anlände till Abisko Turiststation vid tretiden. Hur smidigt som helst. Det är sagolikt vackert här med fjällmassivet i norr, vidsträckta Torneträsk och Lapporten precis utanför husknuten.

När vi skulle äta middag ikväll dök även de brunbrända killarna David Erixon och Fredrik Vestergård som åker skidor från Grövelsjön i söder till Treriksröset i norr upp. Det kallas för Det vita bandet och är en sträcka på 130 mil. De har åkt skidor sedan 10 mars och räknar med att vara framme 12 maj i Treriksröset.
En dag i veckan har de vila,  imorgon fortsätter de vidare.

De bloggar flitigt om sitt äventyr på STF hemsida under Vita bandet de luxe bloggen. Jag undrade lite hur nätuppkopplingen funkade på fjället och för det mesta går det bra att koppla upp sig berättade de. Men ibland har de använt sig av satellittelefon för att skicka korta meddelanden och någon bild till STF så de har fått uppdatera deras blogg. Själva var de lite förvånade över att så många verkar läsa deras blogg och de var nästan lite generade när de insåg att jag är en av deras läsare.

Det är en skön blogg där de på ett chosefritt sätt berättar om sina strapatser både mentala och fysiska. Att vara så nära en enda person är inte alla gånger så lätt men killarna verkade frimodiga. Snart har de nått målet och sedan blir det säsongsjobb på STF:s fjällstationer i Storulvån och Blåhammaren.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.