Jan-Eriks blogg

Skattebetald cirkus

Så var det dags igen. Största friskolekoncernen skall säljas. Det är riskkapitalsbolaget EQT som förbereder en försäljning av friskolekoncernen Academica. Academica är landets största friskolekoncern med 12.500 anställda, 60.000 elever och 30.000 vuxenstuderande. När skall denna cirkus ta slut med landets skattepengar och osäkerhet för eleverna?

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Kan tillägas att på närmare håll så har vi ju medicinkonsulten (vårdcentral) i Lycksele med över 4000 listade som avses att helt enkelt läggas ner. Incitament saknas att driva den vidare säger ägaren Thomas Rahm. Så fungerar det fria vårdvalet allt för ofta.

  2. Jan-Erik Vahlström (inläggsförfattare)

    Nu är ordningen återställd i Lycksele. Den privata vårdcentralen har, genom hot att annars lägga ner, fått dom pengar som dom begärde av landstinget och nu har ju moderatdrottningen i Lycksele möjlighet att jobba där eller fortsätter hon att leva på riksdagsarvodet så länge som hon kan? Upp till bevis att det ska löna sig att jobba och inte bara leva på bidrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.