*** Kerstins Fotoblogg ***

Mat = Mums!!

Sitter här nu med fläskfile, champinjoner och råkostsallad framför mig. Nog är det gott att äta. Hjärnan har varit blockerad i några veckor märker jag, nu när jag får äta. Jag blir mer sugen mellan måltiderna oxå.
Den här rätten är att rekomendera för det är jättegott och med råkostsallad till. Jag skriver ner hur jag gjort den om ni vill prova..

(Inga bestämda mått eftersom jag bara tar som jag tror blir bra)

Råkostsalladen:

Strimlad vitkål (Med osthyvel) Nerlägges i uppkokat vatten en stund. Silas i durkslag.
Grovrivna morötter
Strimlad paprika i valfri färg
Hackad snittgurka
1 påse Knorr dressingmix (fransk) Ska blandas med olja och vatten.Står på påsen hur man gör. Häll dressingen över salladen och blanda med salladsbestick.
Extra kryddor. Man tager vad man haver. Jag använder Italiensk salladskrydda, Persilade, Svartpeppar och lite salt.
Blanda väl.

Blir bäst om det fått stå någon dag i kylen och dra åt sig smaken. Passar till allt från Kött till kyckling. Håller bra i kylen så gör en rejäl laddning.

Fläskfile m. Champinjonsås:

Kryddad fläskfile´i skivor. Steks ett par minuter i panna.
Chamoinjoner eller annan svamp, fräses i panna. Häll på Grädde i valfri fetthalt. Skvätta i lite soja och vitlökssalt. Lite svartpeppar.
Lägg köttet i en gratängform och häll såsen över. Ställ in i ugnen på ca 175 grader i en kvart.

Nu är det klart att äta. Valfritt tillbehör, men går att äta med bara råkostsalladen oxå.

Ät och njut!!

Kram Kerran 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.