*** Kerstins Fotoblogg ***

Man får då bara skit!!

Undra vad jag ska skriva om mitt jobb egentligen.
Ni som läst mina tidigare bloggar har kanske oxå sett mina kommentarer jag fått.
Bl.a i ’En lugn kväll på jobbet’.
En lugn kväll på mitt jobb behöver inte betyda att man kan sitta av tiden.. Det menas mest att det gått smidigt till väga. Inget slagsmål mellan de boende, att jag hunnit ta hand om de gamla på ett fint sätt. Borsta tänder, tvätta dem rena m.m.
Men ni som kommenterat detta negativt kanske vill att jag bara ska hinna ’kasta’ i säng de boende..
Jag tycker att en perfekt lugn arbetsdag innebär att jag helt enkelt hinner med det jag ska. Att vi sen har boende som går i säng tidigt så jag har tid att sitta ner och prata i lugn och ro med den som är uppe längst ser jag som ett stort + eftersom den personen oxå behöver aktiveras.
De boende som behöver mest hjälp får ju den mesta av min tid, kan jag då sitta och prata med den personen när de andra gått i säng är väl bra??

Och det här med datorn. Jag bloggar från mitt jobb när jag har rast, innan jag börjat eller slutat. Jag har inte hört att jag INTE får göra så. Varför har jag då tillgång till internet från min användare?? Det är inte OK att göra detta under den tid jag får betalt.

Nu har jag fått ur mig det jag ville säga om detta, nu till dagens aktiviteter.

Jag har bakat en Tigerkaka som jag ska gå med till Solhaga och bjuda de boende på. Det är lässtund idag så då passar väl nybakat..
Sen ska jag ta en promenad i solen. Vädret är underbart!!

Ha en trevlig dag! Kram Kerran 🙂

16 kommentarer

  1. Skattebetalare

    det kan knappast vara så att kommunens datorer som är arbetsredskap ska användas för privat bruk före eller efter arbetstidens slut blogga får man göra hemma

  2. Magnus

    Så med ditt synsätt, får man inte dricka vatten, använda toa eller dyl. På rast, före eller efter arbetstid heller?

  3. okså skattebetalare (fast inte i vindeln)

    otroligt att det finns såna som orkar gnälla på allt och alla hela tiden troligtvis avundsjuka. Tycker det är trevligt att läsa vad vindelbloggarna skriver om livet i vindeln eftersom man inte längre bor kvar. Tycker att komunen kan bjuda på detta utan att folk ska behöva gnälla på detta.

  4. anna

    Vilken otroligt missunnsam och bitter människa du verkar vara! Om man använder datorn på jobbet när man har rast, skulle det då bli en extra kostnad för kommunen??

  5. Förvånad

    Vem kommer till jobbet på icke arbetstid det låter verkligen underligt och vem stannar kvar efter arbetstiden det verkar inte heller troligt och någon missunsamhet kan det ju knappast vara frågan om

    Datorerna på kommunen kan ju knappast vara till för att användas för privat bruk i så fall bör ju alla kommunbor få tillgång till dessa

    den som inte har en dator hemma att blogga på bör ju skaffa en i så fall

  6. Nice

    Med Magnus sätt att se på saken bör alla kommunbor få tillgång till kommunens Bilpark vore ju inte så tokigt dom står ju mest på kvällarna och tänk vilka pengar dom skulle spara

  7. Diggern

    Det är konstigt att det finns så mycket tid för vissa mäniskor att sitta och leta fel hos andra och bara klaga.
    Vad spelar det för roll om hon använder datorn på sin lediga tid? Iställe för att gnälla här så gör ett studiebesök på ett äldreboende och gör en pensionär glad med ett besök.
    Det är ju rena dagisfasonerna hos vissa läsare.Forsätt i samma still Kerstin ..för jag tycker om att läsa din blogg och bry dig inte om gnällspikarna

  8. ulf ericson kornvägen 18 92232 vindeln

    Tycker och kommer att tycka om dina bloggar helt underbara. Du är så öppen ja som när råttskiten föll ner i stekpannan tror inte dessa gnällspikar skulle öppna sig så . Och lilla Brille hönan som var först att lägga ägg. Fortsätt att skriva en säker läsare är jag. BINGOLOTTO UFFE

  9. Lena

    Har alltid fundert på alla dessa gnällspikar. Tänk om all den energi de lägger på att gnälla, kunde förvandlas till något gott för någon. Vilket lyckligt samhälle vi skulle få!
    De som är illvilliga och sura har förmodligen ett tråkigt liv. Stackars dem! Du är en sol som lyser!!!

  10. Kerran

    Känner du mig eller, eftersom du uttrycker dig så.. Jag gillar min arbetsplats och har inget emot att sitta kvar här efter eller före mitt arbetspass. Jag har så fina kompisar här på Solhaga, så det är bara trivsamt att stanna kvar på jobbet.
    Du verkar inte ha det trivsamt i alla fall 🙁

  11. Mattias

    Om det inte hade varit så tragiskt fjantigt skulle man skrattat när man läste dessa kommentarer av ”skattebetalare” och ”Förvånad”!

    Att detta är en sak ni orkar bry er om förvånar mig. Är ni oroliga över att tangentbordet till Kerstins jobbdator ska nötas sönder? Ge gärna ett exempel på vad skadan egentligen är. Jag är uppriktigt intresserad av att få reda på det. En uppskattning vad detta kommer kosta oss skattebetalare vore också intressant.

    Man kan fråga sig varför jag tar mig tid för att svara på era smått löjliga kommentarer men det är enbart därför jag vet vilken effekt negativa kommentarer på en blogg kan ha på bloggaren. Diskussioner i all ära, men ibland är vissa kommentarer onödiga.

    Mvh, Mattias

  12. Lucas

    Jaha så då tror alla direkt som du skriver att om det är lugnt då sitter man bara av tiden. De som jobbar inom vården vet att det finns något som heter kvalitetstid med de boende, dvs sitta och prata och få den boende att bli sedd utan att det är dags för uppstigning, sänggående eller toabesök. OM man vet vad det innebär att jobba inom vården så vet man att de som jobbar och som har sunt förnuft känner alltid att man inte räcker till.
    Jag som fd arbetsledare inom omsorgen säger så här:
    Sitt vid datorn och blogga på din rast, före eller efter din arbetstid! Du blir datavan! forts..

  13. Lucas

    forts..
    Tänk på att alla ska kunna hantera datorer i dagsläget på sina jobb, då måste man kunna lära sig och det gör man genom att blogga läsa dagstidningar m.m. på nätet. Om man bara dokumenterar så blir det till slut att osäkra personer knappt vågar slå på datorn!
    Guldkantstid med boenden är viktig och det är bara personalen som vet hur man ger det på bästa vis i samråd med boende och anhöriga.
    Kerstin och många andra ni gör ett fantastiskt jobb. Att jobba med boende dvs handikappade och äldre det tar och det ger. Jag trivs bra med mitt jobb! ha en bra helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.