*** Kerstins Fotoblogg ***

Det svarta guldet :)

För mig är svarta vinbär som guld.

De ger oss god och nyttig saft hela vintern.

Jag kokar i saftmaja och tillsätter endast socker.

När jag blir förkyld värmer jag saften, gott och lenande för ond hals 🙂

I år har jag tur, det är rikligt med bär. Jag har flera ställen jag får plocka på 🙂

Hittlis har jag plockat ca. 15 liter, mer ska det bli, alla är inte mogna än.

 

2 kommentarer

  1. Sven.

    Ett ska du veta, vid kokning förlorar du de viktigaste innehållet i bären. Tex vitaminer och ensymer som är värmekänsliga. Det går utmärkt att frysa, då behålls mesta möjliga av nyttigheterna.

  2. Kerstin Oskarsson

    Svar till Sven. (2012-08-23 13:41)
    Visst är det så, men det känns ändå nyttigare än att köpa en flaska på affärn, som inte ens innehåller några bär 🙂
    Och att ha plockat själv ger en annan känsla 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.