Mina tankar!

 Det var ganska länge sedan jag skrev här på bloggen,men nu skriver jag igen. Jag hoppas ni har läst intervjun med mig i tisdagens VK. Några personer kanske håller med mig och några kanske blir upprörda på mig. Man kan säga vad man anser och man tänker olika saker ,det händer överallt. Mina tankar går till Sorsele som är en by med en vacker älv. När solen skiner är det fint. Här bor ungefär 2000 invånare och de är trevliga och snälla människor. Jag fick ett nytt liv i Sverige och Sorsele kommun tog emot mig.

Ni vet, år 2009 kom jag direkt till Sorsele. När jag kom kunde jag inte prata svenska och inte bra engelska. Jag fick hjälp från flytingmottagningen med vinterkläder,bostad, pengar och tolk. Jag gick till SFI för att lära mig svenska och till ABF för att lära mig om Sverige och samhället.

2010 fick jag praktik på Coop och sedan fick jag instegsjobb där. Det var mitt livs första arbetsplata och jag trivdes bra,  När jag kom till Sverige kände jag inte svenskar eller någonting.

Kommunen,AF,ABF,SFI och svenskar lärde mig och fick mig att växa. Jag glömmer dem aldrig. Jag hoppas ni vet att när en person kommer från ett annat land och ska börja ett nytt liv är det en stor utmaning. Nu är jag besviken för att när jag kom hit bodde här många personer från olika länder. Nu flyttar de häirfrån till andra städer, svenskar också. Vet ni, en gång tog Sorsele kommun emot bara några flyktingar.Jag tyckte det blev bra.

De stannade ofta i sex månader till ett år, sedan flyttade  de. Jag tycker att Sorsele är en transitplats, för jag ser det.

Folk flyttar fotfarande härifrån, det har alla rätt till . Men hur bygger vi upp Sorsele och hur kan det utvecklas? Jag funderar på det. Kanske försvinner Sorsele en dag, man vet aldrig.

Jag tänker att kommunen kan förbättra Sorsele om de vet hur. Då flyttar man kanske härifrån mindre och man kan få fler jobb eller pratikplatser. Då trivs man och blir glad! Så tänker jag, men jag vet inte om det är möjligt. Det får vi se!!!!

" När man lyssnar på andra och lär av varandra växer man snabbt "

Ni kan gärna skriva kommentra ! Ha det en bra dag!

8 kommentarer

 1. Lena

  Kesavan, vad jag är stolt över dig! Jag hoppas att Sorseleborna/politikerna inser vilken tillgång DU är för kommunen.

 2. Ragnvi Sorsén

  Hej Kesavan. Jag tycker att du är jätteduktig och att det är trevligt när du sitter i kasssan på Coop.
  Jag hör till dem som inte tror att våra kommunpolitiker kan göra så värst mycket för Sorseles utveckling eftersom jag tror att det är företagen som bär en bygd framåt, det är ju de som skapar jobb.Nya jobb alltså, kommunen har visserligen många anställda, men inga nyskapande jobb. Vi blir inte bättre än vi har kreativa och skapande människor. kanske du är en av dem i framtiden, vem vet?
  Sitter vi alla och ropar på kommunen hela tiden händer inget. Fall inte i den fällan.
  Sedan är du ju så att om man ska vidareutbilda sig så måste man flytta härifrån eftersom högre utbildningar inte finns här.Så ser det ut på alla små orter.
  Fortsätt kämpa framåt och lycka till.

 3. Konsum kund

  Visst gör vi det! Du verkar vara en glad och trevlig grabb, önskar dig all lycka och hoppas att du klarar dig kvar!
  Du verkar ju vara framåtsträvande och då löser väl oftast det mesta sig, menar jag.

 4. Kesavan Kailajapillai

  Svar till Ragnvi Sorsén (2011-11-10 15:48)
  Tack för att du läser min blogg.Kommunen tar flyktingar ganska mycket här och de ansvar för dem. Alla flyktingar får inte praktik. När kommen tar flyktingar tänker de hur flyktingar klar sig hit och hur de är främtiden. Det tycker jag

 5. Bi

  Jag blir rörd och berörd när jag läser det du skriver. Jag läste även tidningsartikeln. Det kan inte vara lätt att komma till ett annat land. Sverige, Sorsele i ditt fall.
  Visst är det stort att ta emot människor som har krig och elände i sitt hemland. Men..det räcker inte. Som du skriver önskan om arbete och sysselsättning.
  Hur ska det ordnas? Det är en stor och svår fråga, men viktigt.
  Kram / Bi

 6. Urban Brännlund

  Jag hoppas att ALLA som är negativa till flyktingmottagandet läser detta. Det är sånt här vi ska läsa om i tidningen, inte en massa skandalrubriker osv.
  Jag känner en stolthet som Sorselebo då jag läser din fina blogg. Jag har inte varit delaktig i din integration. Men vår kommun(-medborgare) har gjort allt detta möjligt, tillsammans med dig.
  Att läsa dina rader är sådant som gör MIG glad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.