Kyrkan

Hallojsan!

Idag har jag varit med mitt barnbarn på Ungdomsdag i Fristadskyrkan. Jag var med i drygt en timme tills hon kände sig trygg. Det är den kyrka jag gått till sedan jag flyttade till Eskilstuna. När pastorn flyttade, och församlingen var utan pastor i typ 5 år, så valde jag att inte gå dit. Att gå till en pastorslös församling fungerade inte för mig. Jag testade några andra församlingar, tillsammans med barnbarnen, men inget funkade. Sedan var mitt äktenskap i kris och desto värre det blev desto mindre gick vi i kyrkan. Till slut inte alls.

Nu har Fristadskyrkan fått en ny pastor och jag har börjat vara mer aktiv i församlingen igen. Inte mycket men sakta steg för steg. Vi alla, jag och barnbarnen, trivs i denna församling och här ska vi ha vårt andliga hem även om jag är medlem i ELM-BV i Vännäs, där jag har mitt hjärta.

Corona har ställt till det en del. Fristadskyrkan har haft digitala gudstjänster och hemgrupper men jag har, av någon anledning, inte loggat in. Nu när vi kan ses fysiskt känns det mycket bättre och går helt plötsligt lättare. Jag som är en IT-brud… Helt ologiskt juh. Men men…

Nu blir det familjedagar i det närmaste och jag hoppas komma iväg på sommar-hemgrupp nu under semestern. 2 augusti börjar mitt nya jobb som SvA-lärare inom vuxenutbildningen i Kungsör (tidigare jobbade jag med det i Eskilstuna). Håll gärna tummarna, eller be, för att det ska gå bra för mig.

Tjolahopp! Nu äre nattinatti

/Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.