Örnbo

I onsdags var jag ledig så jag beslutade mig för att gå till Örnbo. Man kör bil till norra sidan och går sedan 4,5 km. Jag gick sommarleden upp, det är bara uppför och mycket rötter och sten, men rolig att gå. Väl uppe fick jag verkligen lön för mödan(det är faktiskt första gången jag är dit på sommaren) vilket underbart ställe! Jag stod länge och väl och bara tittade, vilken utsikt. På ängen blommade flera sorters blommor!
Örnbo är en gammal fjällägenhet, där finns ett gammalt boningshus, ladugård och uthus. Ända fram till 1952 bodde det folk här.
Jag gick in i huset och där luktade det jättegott för Inger och Anders hade varit dan innan och såpaskurit. Tack för att det finns sådana människor!
Tog med mig gästboken och min medhavda fikasäck och gick ut och satte mig på bron och drack kaffe och läste vad folk skrivit. Det var många uttryck bl a ’Man tror man drömmer’!, ’Vilket underbart ställe’!, ’Tänk att få vakna på morron och ha denna fina utsikt’! m m.
Med tanke på hur många människor det är som besöker detta ställe är jag förundrad över att det inte skräpas ner eller förstörs på något annat sätt! Men det kanske är som jag tror att folk som kommer hit blir så hänförda över hur fint det är att det aldrig skulle falla dom in att skräpa ner!
Dit ska jag fler gånger men då i sällskap med någon! Fick nämligen se bilden på björnspår som Anders tagit den dag då dom var dit å skurade….!!!

En kommentar

  1. Birgitta

    Ja, det är vackert där, en darrning går genom mej. Jag och pappa Manfred var uppe dit många gånger. I sommar måste jag bara dit igen. Hoppas trollskogen är kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.