Jag tror att fiskarna är kloka djur….

I lördags gick jag upp till Aiternas efter det att jag slutat jobba. Provfiskade lite under min vandring dit, det vakade mycket men ingen gick att lura fast på mina grejer. Då jag kom fram välkomnades jag av mina systrar, som redan var där, dom hade varit med och jobbat med vägarbetet. Vi åt en god middag bestående av sill, ägg, sjaunjagravat renkött och pären, det var faktiskt gott! Vi fick besök av Bettan och Kjellan så vi satt och surrade om dittan o dattan och helt plötsligt landade en helikopter utanför stugan och ur den klev SMP och Töje. På med kaffepannan igen och ytterligare mera berättelser och många roliga historer. Efter att våra besökare givit sig av per 4-hjuling o helikopter gick vi och skulle fixa söndagslunchen men si det var tji. Nu har ju varken jag eller Gunilla nån riktig superbra fiskeutrustning men vi trodde i allafall att vi skulle kunna lura nån fisk att nappa, men icket!
Dom riktiga insekterna på vattnet var mycket godare.

På söndag gick vi upp en bit ovanför Eriks till en bäck som vi trodde var Skrapmebäcken. Där skulle vi söka efter ’Stalotomtar’! Efter en stunds letande utan resultat gick vi ner igen till Rävfallet. Vi hade kaffe och smörgåsar med oss så vi satt ett bra tag där och njöt i det fina vädret.
På kvällen blev det mera fiske, flugkasttjorv, dragfastnande i buskar m m. In i stugan för att äta middag och sedan kom Marcus på besök en snabbis. Kortspel resten av kvällen.

Måndag for vi hem till Ammarnäs alla tre. Tack Gunilla och Ewa för trevliga dar med er i Aiternas.

En kommentar

  1. Gunilla

    Ja,vi hadde ju väldans trevligt som vanligt,men nog är det frustrerande att stå och titta på fiskarna som lojt svänger sig upp och bara tar insekterna som finns på vattenbrynet och inte bryr sig ett skit om vi står där och kastar och kastar………
    Sen måste vi nog studera kartan lite mer innan vi ger oss ut på upptäckarfärd efter fornlämningar.”Vägdagen”var ju mysig som vanligt,många sluter upp vid såna här sammankomster,dessutom blir ju vägen så fin!
    Tusen tack för trevlig samvaro till ALLA som var i Aitelnas men speciellt till Kinna o Ewa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.