Renslakt

Idag har jag varit upp till Biergenas på renslakt. Det är väl hundra år sedan sist.

Hagen full med renar! Mycket folk som tittade på detta skådespel, som det faktiskt är när flera hundratals renar springer runt, runt i hagen, och man får se dom aktiva komma dragandes med sina renar ner till slaktplatsen.
En del renar var riktiga bjässar med stora, stora horn.
För många, många år sedan då jag var yngre, var jag på flera ’jälen’ och t o m in i hagen men nu skulle ingen få mig dit in även om jag skulle få en miljon! Jag skulle säkert bli stången av en sån där med jättehorn! Som tur är behöver jag ju inte in dit.

Bra väder var det fast det blåste lite kallt.

Gunilla och Cengiz bjöd på kaffe vid familjen Skums kaffeeld och sedan åkte vi hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.