Aiternas

I lördags efter jobbet gick jag och Nicko upp till Aiternas, Lennart och Nasto åkte fyrhjuling. I Vuornaselet träffade jag på Bettan, hon och Frej hade varit med Kjellan och Kalle o jagat, utan resultat, vi surrade en stund och sedan jag gick jag vidare. Då jag kom till Aitelnasselet såg jag Stellan och Axel precis ro hemåt med båten, han hade varit och arbetat med nå ved.

Vid fyratiden var jag framme vid vårat ställe, underbart väder, solen sken så vackert mot Gullberget, det lyste av alla vackra färger.

Lennart hade gjort upp eld inne så det var behagligt skönt. Bytte genast till torra kläder, jag var ganska svettig. Gjorde egentligen inte någonting utan satt bara och lyssnade på radio och löste korsord. Väntade på V75-resultatet, var ganska säker på att vi tjejer som tippar tillsammans skulle håva in storkovan, men icke sa nicke, 4 rätt hade vi och det ger ju inte några pengar, men skam den som ger sig, vi fortsätter!

Åt pasta med en god sås. Redan vid 18-tiden var det mörkt ute. Vi spelade Chicago som jag vann stort, 52-28!! Sedan gick vi och la oss, tror inte klockan var mer än nio. Vaknade förstås tidigt, klockan var inte mer än 4 då jag var ute, ååå det var SÅ fint ute, månljust och så hade det kommit lite snö så det vita gjorde ju att det blev ljusare!! Vackert, vackert!

Lennart var ute med hundarna och vid 9-tiden stack Nicko iväg, trodde att han hade fått tag på någon älg men vi hörde aldrig honom skälla! Kvart över 12 for vi hem och då hade han inte återkommit. Thomas åkte senare upp till Aiternas och han kunde då meddela att Nicko låg där utanför stugan så då kunde vi känna oss lugna. Idag kom han ner med Thomas och eftersom inte hundar kan prata så lär vi ju aldrig få veta vad han varit på för äventyr!

Jaa, detta var våran lediga helg. Det är så härligt att kunna fara upp till Aiternas och bara vara!

Just ja, Stellan och Axel var över och hälsade på och drack förmiddagskaffe. Han skulle vara kvar några dagar till!

2 kommentarer

  1. Linus

    Vi längtar till Ammarnäs och till Aitelnas… Tänk om man hade druckit dagens morgonkaffe under gullberget, det hade varit livskvalitet.

    Fortsätt rapportera Kinna, vi ’Finnar’ läser din blogg varje dag 🙂

    -L-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.