Våffeldagen

Var upp i Aiternas vid 17-tiden igår och då var Gunilla där så det var varmt och gott i stugan! Hon hade t o m bytt gardiner och påskpyntat lite!

Vi åt middag och satt och surrade och hade allmänt mysigt fram till 22.30 då vi nattade. Jag hade tagit på mig att vara eldvakt så kl 1 och 4 var jag upp och lade i kaminen, hade nog inte behövt elda så mycket,det märkte Gunilla när hon såg våran chokladkaka som låg uppe på bänken, den var gode mjuk….!

Nåväl, när jag märkte att Gunilla började röra på sig på morron så började jag berätta för henne om mina märkliga drömmar, efter en stunds berättande så undrade Gunilla om jag hade tänkt att vi skulle stiga upp och koka morgonskaffe och det svarade jag ja på! Hon steg upp och jag tittade på klockan….-’Herregud, den är ju bara 6….jag trodde att den var närmare 8’. Vi steg ialla fall upp och klädde oss och fikade och sedan bar det iväg ut i ett strålande vackert väder, sol och vindstilla.

Jag gick på en timmes promenad och Gunilla hade grävt ner sig i en grop och låg och läste en bok.
Efter lunch kom Bettan på besök och hon hade färdig våffelsmet med sig så det var bara att ställa det gamla, trebenta våffeljärnet över elden och sedan gräddade hon våfflor som vi avnjöt med hjortronsylt och grädde! Tusen tack, Bettan!

En stund innan vi skulle fara hem kom Johan upp med höskrindan för att hämta ett hölass från ladan till deras getter nere i byn.

Jag är helnöjd med min lediga dag!

3 kommentarer

 1. Eberth

  När jag ser bilderna och läser texten längtar jag till bygderna vid Vindelälvens övre lopp. Strålande sol, frisk luft och våfflor som gräddas över öppen eld. Det är verkligen någonting att längta efter.

 2. Linus

  Låter som en helt perfekt vårdag.
  Hoppas vädret håller i sig, vi startar norrut 03:00 Fredag morgon….*suck* önskar man var morgonspigg som ni 🙂

 3. Ethel

  Jösses vad mysigt ni verkade ha det där uppe! Man längtar verkligen ut när man läser detta inlägg och så blir man sugen på våfflor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.