Snöar för fullt!!

Idag är det jättegrått väder och nu vräker det bara ner snö! Hoppas nu bara på bättre väder för alla påskfirare som ska vara i Ammarnäs. Klarblå himmel, strålande sol och några minusgrader – det är klart att det blir sånt väder…!!

Nästa lördag, alltså den 18 april, är det Kungsledenrännet. Ett lopp på 8 mil!! Förra året var det premiär för detta lopp, som då kördes i ett strålande väder över fjället från Hemavan! Då var det 20 herrlag, 2 damlag och 7 mixade lag som åkte detta lopp (2 pers i varje lag). Bästa tiderna var för Herrlaget 4 tim och 24 min, Damlaget 8 tim och 41 min samt Mixlaget 5 tim och 14 min.

På tävlingsdagen börjar dom med bussresa härifrån till Hemavan kl 4.30 på morgonen, är i Hemavan kl 8.00 ca och kl 9.00 går starten! Målgång vid Ammarnäs Wärdshus.

Sträckning: Kungsleden(Vinterleden) Start från Naturum Hemavan efter vinterleden till Viterskalsstugan vidare till Syterstugan ner mot Tärnasjön där man följer leden över sjön till Tärnasjöstugan. Vidare efter Tärnasjön vinterleden mot Servestugan och sedan ner till Tjulträsk där sista kontrollen är 8 km innan målet i Ammarnäs.

Enligt Ammarnäs IF:s hemsida så är det 22 herrlag, 2 damlag och 6 mixade lag anmälda, det kan vara fler beroende på när hemsidan uppdaterades!

Jag får verkligen önska alla tävlande och arrangörer ett stort LYCKA TILL och en förhoppning om ett minst lika bra väder som förra året.

2 kommentarer

 1. Katarina Sundberg

  Nu har nedräkningen börjat. Jobbar bara ons,tors sen har vi en hel vecka 17 framför oss i Ammarnäs. Jag ser fram mot att träffa alla vi lärt känna. Hoppas jag kan få se eran Nasto han är ju nästan lika gammal som våran Rambo.

  Katarina med jämtar och en gråhund

  Roknäs

 2. Laila Färnefors

  Läser din blogg med stort intresse! Underbart att se hur Ni har det däruppe! Vi i Strängnäs har haft en underbar Påsk +18 strålande sol!Blåsipa, vitsippa blommar. Idag har vi varit på fågelskådning och sett 39 arter. Många på väg upp till A-näs
  Efter kommer vi! Hälsn Laila

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.