Fullmåne i Aitelnas

Vi har då varit nere till Hembygdsgården och käkat goda våfflor som herr och fru Falldén serverade. Det var sju personer under den tid som vi var där. Tänk att det är alltid lika trevligt varje gång man besöker detta underbara ställe!

Efter fikat gick vi upp till Gunilla och välkomnade hem Ewa som kommit hem från sin sjukstugevistelse i Sorsele. Hon var vid gott mod, visst har hon ont, men inte värre än att hon kunde sitta ute med oss och surra.

Om helgen var vi upp till Aitelnas, jag fiskade från Vournaselet och upp till Aitelnasselet, men den stora fisken nappade aldrig! Bara dom ynkligt små fiskarna. Undrar när jag ska få den riktigt, riktigt stora på kroken? Vädret var i allafall kanon, vid 19 tiden kom jag fram till stugan och då var Lennart klar med det röjningsarbete han skulle göra. Han hade värmt vatten i värmaren så före middan så duschade han där ute på altan och jag gjorde ett härligt fotbad så det blev SPA på altan! Efter middan rodde vi och la ut två nät. På e m var det 30 gr i solen men så fort solen gått ner på kvällen så kändes luften lite kallare och mycket senare på kvällen låg rådimman tät över lägdorna.

Jag tog kort på fullmånen kl 12 på natten. Ingen bra kvalitet på bilden men den är ju bara tagen med min mobil!

På söndag var vi förbi hos Ingrid i hennes stuga och fikade innan vi begav oss hem till byn igen. Det var inte lika varmt då som dan innan men det var skönt ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.