Gomorron!

Steg upp halv sju nu på morron. Dimman låg då lågt över Tjulån men nu är det nästan ingen dimma alls och solen lyser, det verkar bli vackert väder idag också. Sitter med en kaffekopp och tittar ut på en underbart vacker utsikt. Tänker på dom som är ute och går efter Kungsleden!

Om ni bara visste hur kul det är, och har varit under denna sommar, att få den äran att träffa så jättemånga positiva människor här nere i butiken. Alla är så förtjusta i Ammarnäs, dom som inte varit här förut är alldeles saliga och säger bestämt att detta är inte första och sista gången dom är här utan absolut ska dom komma tillbaks!

Det finns vandrare som kommer hit och stannar några dagar innan dom ger sig iväg efter Kungsleden till Hemavan, och vandrare som stannar här när dom har gått från Hemavan. Alla är helnöjda med vår vackra natur och den gemytliga byn!  Ni ska veta att nästa år så kommer många att ha sin destination här i Ammarnäs och gå ut på dagsturer härifrån. Då har vi förhoppningsvis också fått igång det nya ledsystemet här.

Vi har ju ett jätteproblem och det är den superdåliga vägen Sorsele-Ammarnäs. Många drar sig för att åka hit med husvagn. Men just nu hör jag på nyheterna att Lena Dahlgren på Vägverket meddelar att dom har satt igång en arbetsgrupp som ska göra en bristanalys och åtgärdsförslag. Hela sträckan kommer inte att göras färdig på en gång men inom en femårsperiod kommer vägen att vara bra! Ska vi våga tro på detta?

Men trots att vägen är en puckelpist (det har t o m skrivits om den i Uppsala Nya tidning) så är det väldigt många som kommit hit och besökt Ammarnäs i sommar och det är mycket glädjande!

Jag tror på Ammarnäs, ett semesterparadis på jorden!!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.