Snö på Äivesoives topp

Gomorron!

Idag blåser det rejält kallt, +3,7 gr. Snö har fallit inatt uppe på Äivesoive. Men än är det långt till vintern! Tror nog att det fortfarande blir några fina och varma dagar så att jag hinner torka alla fönster….

Igår var jag ledig, tyvärr gick halva dan åt till ett besök i Sorsele, men det var tvunget. Stötte på ett Ammarnäspar på ICA  som gick och bar på två fulla varukassar! Har haft mina aningar att dom kör ner till Sorsele och handlar det mesta och nu fick jag det alltså bekräftat. Vill dom köra "puckelpistvägen" , 9 mil enkel väg,  för att handla så måste dom ju få göra det.

Det har varit sarvslakt här i två dagar. I Kraipe och Biergenes. Tyvärr så har jag inte haft möjlighet att vara upp och titta men får trösta mig med att jag fick vara med förra året.

Nu är styrketräningen i full gång. Var med första tisdagen men blev jätteförkyld dagen efter så jag har missat tre gånger. Men nu är jag igång igen….

Vi tjejer som varje vecka tippar V75 har bokat in en weekend på Hotell Wilhelmina 2-4 oktober. Måste ju göra något för alla vinstpengar vi håvar in:)…….det ska bli jättekul att fara och göra något tillsammans en helg! Och bo på hotell är ju inte så dumt.

Nu ska jag göra mig iordning för att gå ner och jobba. Hejdå!

 

 

6 kommentarer

  1. Funderande...

    Ja det är lite konstigt med Ammarnäsbor som kör till Sorsele för att handla…de måste verkligen älska att vara med och stötta sin hembygd!

  2. Finnen från fälla

    Äsch, Affären i Ammarnäs är ju helt kanon. Ni har bra utbud och inga ockserpriser trots saknad av konkurrens.
    ’Ja köp då allt hos je’!

    Hälsa Norrbottningen att jag snart kom å kappaxa me hann ve’ skotran.

    -L-

  3. bengt mattsson

    Apropå Äivesåive så kommer jag ihåg några rader. De låter:
    Om man inte spar på stegen utan villigt klättrar opp,
    och har krafter kvar att blicka ut från Äivesåives topp,
    får man riklig lön för mödan, skådar Vindelälvens lopp,
    ömsom lojt den sträcker ut sig i det lugna selets kropp,
    ömsom forsande kaskader, den gör små och stora hopp
    för att plötsligt bild Gautsträsk som om nån satt i en propp.

  4. Eberth

    Har Ammarnäsborna så gott ställt att de kan nöjesåka 18 mil för att handla matvaror, varor som finns att köpa på orten. Nöjesåkningen blir ändå mer oförståelig för vi som åkt ”guppe-gupp-vägen” under sommaren. Man slutar aldrig att förvånas.

    Årets sarvslakt i Kraipe och Biergenes missade tyvärr även jag. Fram till 1964 var det ett naturlig höstinslag som efterhand avklingade och blev en mer sporadisk upplevelse. Längtan tillbaka finns kvar och kan förhoppningsvis förverkligas när omständigheterna i livet förändras.

  5. kaptenen

    Ja jäklar, åka till Sorsele för att handla… galet. Jag som inte bor i Ammarnäs men åker dit många gånger om året köper på sin höjd med mig en fil så att jag har något till frukost (anländer alltid sent), sen handlar jag resten på affärn. Glad att den finns och är så välskött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.