Båtresa till Helsingfors

Idag lyser solen så det är riktigt vackert ute just nu! Men är det någon fler än jag som tycker att denna höst inte har bjudit oss på något riktigt vackert höstväder? Däremot har vi haft mycket kalla vindar och en del regn. Hoppas nu på att oktober kommer att innehålla, åtminstone några, varmare dagar.

Förra måndagen den här tiden gick jag och Lennart och strosade på Östermalm i Stockholm. Kom på då vi satt på flyget ner att jag inte hade packat ner mitt allt, nämligen min sminkväska, så det gällde för mig att genast inhandla nytt smink. Gick in på närmaste affär och plockade ihop foundation, mascara, kajalpenna och läppglans. Nu kände jag mig lugn! Helsingforsresan var räddad! Vi var nämligen bjudna av Menigo Foodservice på en Båtmässa över till Helsingfors från måndag till onsdag. Åkte med båten Silja Symphony, en jättestor och fin båt. Många leverantörer som presenterade sina varor, en del seminarier var det också. Vi hade också en träff med andra Nära Dej butiksägare runt om i Sverige. Vi åt god mat, drack gott och dansade till en jättebra orkester.

Tisdag gick vi och strosade runt i Helsingfors flera timmar. Onsdag halv tio steg vi iland i Stockholm igen och vårat flyg skulle inte avgå till Arvidsjaur förrän 18.40. Så vi tog taxi till Centralstationen och lämnade vårt bagage där och sedan hade vi en heldag i Stockholm. Gissa om jag hade ont i fötterna på kvällen? Efter elva nångång var vi hemma i Ammarnäs.

Igår åkte Lennart iväg för att jaga älg måndag-onsdag. I norrbotten jagar dom ju denna vecka också. Få se om jaktlyckan blir bättre denna gång?

 

 

4 kommentarer

 1. Ewa Strömgren

  Härligt med en tripp så här innan snön kommer.Men vilken tur att dom hade smink i Stockholm,det ligger ju lite avsides-:) Nu är det bara att ta nya friska tag i affärn,för sen bär det iväg igen hörde jag glunkas(fest,fest) Ni får säkert jättetrevligt i Vilhelmina,ha d nu så bra,jag längtar faktiskt upp till byn….. Kram på dig! Syster yster i Boden

 2. kinna

  Jag fick söka länge…..men till slut hittade jag en affär.
  Naturligtvis kommer vi att ha jättetrevligt. Tacobuffé och disco på fredagkväll, middag med dans på lördagkväll….Jag längtar efter dig också! Kram ”trollunge”.

 3. Ernst Westerberg

  Så trevligt att Ni hade så lång tid på er i Stockholm. Synd att tiden inte räckte till att ringa eller häls på gamla morbror! Läser med nöje dina bloggar och ser dina fina bilder från Ammarnäs. Man blir riktigt sugen. Du är ju som en riktig ambassadör för byn! Ha det bra !

 4. kinna

  Tack Morbror för att du tycker om min blogg! Jag tycker också det är synd att tiden inte räckte till ett besök, vi skulle då ha haft två dagar på oss! Det är längesedan vi träffades så det vore faktiskt på sin plats att ha en liten träff med er alla! Hälsa alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.