Snö och plogning

Tog en promenad med Nasto på morgonen. Snöade, snöar fortfarande, jättemycket!,Riktigt knarr under skorna. Tyvärr så skulle det gärna ha fått bli lite kallare före snön kom, nu är det varmt  så det kommer väl bara att bli blött efter detta. Men fint är det ute i alla fall!

Lennart åker iväg efter lunch, han ska och jaga igen men nu hoppas jag verkligen att det är sista jakten för i år…!!

Två plogbilar i byn samtidigt…jag tror inte det är sant! Ett företag har plogning av Vägverkets vägar och ett företag åt kommunens vägar här i byn…..alltså den som har plogning åt kommun kör upp hit från Sorsele med "plogen i luften" så att säga!!

Tyvärr så är det så att detta företag som hade hela plogningen förr och som skötte den jättebra,nu är dom som endast har byavägarna!!! Så vi som blivit bortskämda med att förut ha haft en bra vinterväg mellan Ammarnäs och Sorsele får nu se på annat…..

Hoppas på bättring!

4 kommentarer

  1. Eberth

    Bra Kinna! Än en gång sätter du tummen i rätt öga.

    Vad är det för snillen i kommunen som skickar en plogbil 18 mil för att ploga kommunens vägar, när det finns ett företag på orten som plogar de vägar som Vägverket bekostar. Vad kostar den dårskapen? Den frågan ställs nu till kommunalpolitikern Bo Brydsten i Kraddsele, den by som plogbilen passerar med ”plogen i luften”.

  2. K

    Det finns inget företag i Ammarnäs som plogar vägarna, utan det har Holmbergarna gjort.
    Men att måla f-n på väggen just när vintern börjat, det ger inget, för man vet inte förrän i efterhand vad resultatet blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.