70-års kalas

I helgen har vi varit inbjudna till Svanabyn på kalas. Det var Lennarts faster Berith som fyllde 70 år!

 Åkte härifrån på fredageftermiddag, stannade i Sorsele och åt på Grillhörnan, sedan körde vi direkt hem till Berith i Svanabyn. Där var redan mina svärföräldrar, Lennarts kusin Örjan med familj samt en del andra. Vi drack kaffe och såg sedan slutet på Idol och till min stora glädje så fick Tove stanna kvar!

Blev inkvarterade i "gamla lärarbostaden" som numera kallas för Hällagården. Ett jättemysigt hus, Kök och stora rum där nere och fem sovrum och badrum uppe. Vi var sju som bodde där, tre göteborgare, två bodensare och så jag och Lennart.

Lördag åkte vi in till Dorotea och shoppade lite, tog en fika på Görans Konditori, ett jättemysigt café mitt in i samhället. En stor bröddisk med ett jätteutbud av färskt och smarrigt fikabröd! Mmmm.

Sedan var det bara tillbaks till Hällagården där vi umgicks med resten av gänget innan det var dags för att göra oss i ordning för själva festen som hölls i Folkets Hus. Vi var ett 45-tal personer där som blev bjudna på Västerbottenspaj till förrätt och en god köttgryta till varmrätt. Kaffe och tårta. Sedan  blev det dans och underhållning. Nog kändes det i mina fötter, dan efter, att jag inte är ute och dansar så mycket numera. Men roligt hade vi, natten lång!

Söndagmorgon var det bara att stiga upp och äta frukost och säga farväl till alla och sedan åka hemåt igen. Pratade med Gunilla i telefon och hon talade om att det var minus 22 här hemma. Så nu kanske det blir vinter till slut.

Jubilaren Berith samt min svärfar Gotthar.

Örjans fru Maria och lilla Samantha 1 år och 5 månader, En riktig hålligångare, gillade att dansa!

Lyckades även fånga en VK journalist på bild!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.