Måranskaffe i Kraddsele!

Ja, imorse kvart i åtta bar det iväg till Bertil och Siv Eriksson i Kraddsele. Vi var ditbjudna på morgonsfika innan vi skulle öppna affären. Dom är så genomgulliga dom där två människorna! Ifjol var vi också bjudna dit. Fint dukat med flera sorters fikabröd och inte nog med det, då vi skulle fara så gav Bertil mig två hemgjorda smörknivar och en bakufjäl.

Det var så fint efter vägen, halvmörkt och jättemycket snö på träden. På hemvägen släppte Lennart av mig och Nasto i Nabbnäs för vi skulle ta en skön morgonspromenad. Var upp till Gunilla en sväng, hon hade fullt upp med att planera sin varubeställning upp till Dalstugan inför Nyårshelgen och för deras eventuella öppnande av skidbacken, detta beroende på väder och snömängd. Hoppas att dom kan öppna till Annandag jul!

Ja, igårkväll hade vi då "kakbytarkväll". En mycket trevlig kväll och goda vänners lag. Vi blev åtta tjejer. Först bjöd jag på glögg och pepparkakor med ädelost. Sedan dukades ett bord  med kaffe och ett enormt kakfat med åtta olika sorters kakor. Den ena sorten godare än den andra…..och vi var ju tvungna att smaka på nästan alla, jag orkade bara inte med alla sorter. Satt sedan och pratade och skrattade och hade allmänt trevligt. Och innan alla gick så fyllde var och en sin burk med de kakor dom ville ha.

Måste hitta på något annat tema till en annan gång!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.