I väntan på den

Trots tjugotre graderas kyla så hade ett 40-tal personer sökt sig ner till Hemnäsudden, där Tjulån och Vindelälven möts, för att vara med på Lakafisketävlingen. Tävlingen skulle pågå i två timmar men kortades ner till en timme på grund av kylan. Att så många kom var mycket glädjande! Jag måste personligen få säga att det var ganska mysigt där på isen, det kolsvarta mörkret, man såg bara sken av pannlampor och två stora eldar som man kunde gå och värma sig vid. Kaffe och blåbärssoppa bjöds det på också.

Trettioen tävlande stod vid varsitt pimpelhål och försökte få tag på den "fula" laken. Jag är själv inte så värst förtjust i denna fisk, ful och slemmig och eländig, huvvaligen!  Endast en lyckades och det var Carola från Burträsk. Kan det möjligen vara så att det berodde på Ubbes bete som bestod av fläskfilé?? Ett stort grattis till Carola!

Det är Ammarnäs Fiskevårdsområde som för sjätte året (jag tror att det är så, men är inte riktigt säker) anordnar denna tävling. Det brukar vara omkring fyrtio som betalar deltagaravgift så med tanke på att det nu var så kallt så var tjugoåtta betalande ändå bra!

Imorgonkväll, lördag, blir det Prisutdelning och middag på Ammarnäs Wärdshus.Som tur är finns det annat än Lake på Menyn!!!!

Tack till AFVO som anordnar denna tävling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.