Lapplassen

 

Då jag gick förbi Lapplatsen en kväll fick jag en syn framför mig. På broarna till alla bodar stod det ljuslyktor och från kåtan kom en härlig rökdoft. Det var en liten vintermarknad där och det såldes kaffe och glögg och inne i kåtan kunde man värma sig och höra berättelser från det samiska livet! 

Kanske det skulle kunna bli så någon gång?

7 kommentarer

 1. Inger Hellman

  Kinna..vilken finfin idé..å tänk om det inte bara stod ljuslyktor på broarna..dessutom var dörrarna öppna och man kunde gå in och köpa lite julmarknadsprodukter..vet inte om det är möjligt att ”öppna” dörrarna, men skoj vore det i alla fall…så bra idé!

 2. Kinna Persson

  Svar till Inger Hellman (2010-12-14 15:47)
  Ja, jag tycker själv om idén! Har faktiskt tänkt på detta för längesedan men nu poppade det upp igen! Det skulle vara skitmysigt, som du säger, att kunna gå in i, åtminstone ett par, tre bodar. Tänk också små tomtenissar som springer och tittar fram bakom knutarna…..

 3. ewa

  Underbar idé! Jag och Veronica satt och fantiserade om att öppna Thomas boda och sälja glögg och nånting,det gjorde vi i fjol. Gud så mysigt det skulle vara,kan du inte ta reda på vem som äger alla bodar där och slänga fram en idé? Du är ju så fyndig syster,men gud jag kommer att få huka mig då jag ska in där,å tänk om ”stor Ulf” ska in 🙂 🙂 Kram

 4. Kinna Persson

  Svar till ewa (2010-12-14 17:52)
  Sålde ni glögg där i fjol? Nä, jag skojar bara, förstår vad du menar! Även om ”stor Ulf” går på knäna in lär han nog få böja ner huvudet ganska mycket ändå:))

 5. Inger

  Angående ägarna till byggnaderna, så ska nog sameföreningen ha uppgifter på vilka som man kan kontakta. Kolla med styrelsen…

 6. Pingback: Ge inte upp! | Kinna Persson, Ammarnäs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.